Lohimousse viinihyytelön kera
Pienet lohimousseannokset tarjoillaan viinihyytelöpediltä. Sitruuna- tai limettilohkot kruunaavat herkun, joka on sekä maistuva että näyttävä alkuruoka tai noutopöydän suosikki.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
8 annosta
- 160 g keitettyä lohta
- 100 g savulohta
- 2 tl sitruunamehua
- 2 dl kermaa
- 2 liivatelehteä
- 100 g savulohiviipaleita
Viinihyytelö
- 2 liivatelehteä
- 2 dl valkoviiniä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Lohimousse: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita keitetty lohi ja savulohi. Lisää kerma varovasti. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Liuota liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja lisää liuos lohi-kermaseokseen. Pursota mousse erilaisiksi kuvioksi tai täytä savulohiviipaleilla vuoratut vuoat moussella. Pane jääkaappiin jähmettymään kolmeksi tunniksi.
2. Viinihyytelö: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna viiniä hieman ja liuota siihen liivatelehdet. Kaada liuos vuokaan ja anna jähmettyä. Kumoa hyytelö kostutetulla voipaperille. Kastele veitsi ja hienonna hyytelö. Kumoa lohimousse ja koristele vati hienonnetulla viinihyytelöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka