Avokadomousse yrttikastikkeella

Hieno alkuruoka.

Neljälle

  • 2 kypsää avokadoa
  • 5 liivatelehteä
  • 1 dl kanalientä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 3 dl ranskankermaa
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • suolaa ja pippuria
  • tabascoa
  • 2 rkl kaikkia: hienonnettua persiljaa, kirveliä rakuunaa
  • 1 prk punaista mätiä

Koristeluun

  • ryöpättyjä sitruunankuorisuikaleita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Laita liivatteet veteen 5 minuutiksi. Nosta ne vedestä ja sulata miedolla lämmöllä.

2. Soseuta avokadojen hedelmäliha. Lisää sitruunamehu ja liivate. Vatkaa kerma, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Penslaa pieniä vuokia öljyllä. Levitä mousse vuokiin, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään.

4. Sekoita kastike mutta säästä puolet mädistä koristeluun. Kaada lautasille kastikepeili, kumoa niille mousset ja koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!