Avokadomousse yrttikastikkeella
Hieno alkuruoka.
Neljälle
- 2 kypsää avokadoa
- 5 liivatelehteä
- 1 dl kanalientä
- ½ sitruunan mehu
- 1 ½ dl kuohukermaa
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 3 dl ranskankermaa
- 2 rkl hienonnettua salottisipulia
- 1 rkl chilikastiketta
- suolaa ja pippuria
- tabascoa
- 2 rkl kaikkia: hienonnettua persiljaa, kirveliä rakuunaa
- 1 prk punaista mätiä
Koristeluun
- ryöpättyjä sitruunankuorisuikaleita
- persiljaa
Valmistusohje
1. Laita liivatteet veteen 5 minuutiksi. Nosta ne vedestä ja sulata miedolla lämmöllä.
2. Soseuta avokadojen hedelmäliha. Lisää sitruunamehu ja liivate. Vatkaa kerma, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Penslaa pieniä vuokia öljyllä. Levitä mousse vuokiin, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään.
4. Sekoita kastike mutta säästä puolet mädistä koristeluun. Kaada lautasille kastikepeili, kumoa niille mousset ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka