Kolmen lohen mousse
Kun sinulla on hieman ylimääräistä lohta ja valkoviiniä, kokeile tämän vaahdon valmistamista. Jos käytät kaikkia kolmea lohisorttia, lopputulos onnistuu parhaiten, joten kannattaa ehkä harkita kauppareissua, ellei kotoa löydy kaikkea. Valkoviinihyytelöpohja tekee ruoasta erityisen juhlavan. Ruoanvalmistukseen tarvitset monitoimikoneen tai tehosekoittimen sekä pieniä annosvuokia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 150 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
- 100 g keitettyä, kylmää lohta
- 60 g lämminsavulohta
- 2 dl kuohukermaa
- 1-2 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 rkl vettä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 5 liivatelehteä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Vuoraa 6 annosvuokaa kylmäsavulohiviipalein. Sekoita loput kylmäsavulohesta, keitetty lohi sekä lämminsavulohi tahnaksi, tämä käy nopeasti tehosekoittimen avulla. Lisää kerma, suola ja valkopippuri. Purista mukaan sitruunamehu. Sekoita vielä 20 sekuntia tasaiseksi pyreeksi.
2. Täytä vuoat lohitaikinalla ja kopauta vuokia kevyesti pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat katoavat. Anna vuokien levätä jääkaapissa muutama tunti.
3. Valkoviinihyytelö: Huuhtele liivatelehdet ja sulata ne 1 ruokalusikallisessa vettä matalalla lämmöllä. Lisää 2 rkl viiniä ja sekoita. Lisää sitten liivateseos loppuun valkoviiniin ja sekoita kunnolla. Kaada seos isolle vadille ja anna hyytyä jääkaapissa hyytelöksi.
4. Hienonna valkoviinihyytelö. Asettele hyytelöpalat pediksi tarjoiluvadille tai lautasille. Asettele lohivaahtoa hyytelön päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka