Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ahventa korinttikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä happamanmakeaa kastiketta tarjotaan tavallisesti sillipyöryköiden kanssa, mutta se on hyvää myös paistetun kalan kanssa. Jos haluat välttää ruotoista ahventa, vaihda silakkaan.

Neljälle

  • 4 perattua ahventa
  • 1 vatkattu muna
  • 2 dl korppujauhoa
  • suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kalalientä
  • 4 rkl korintteja
  • ½ rkl pöytäetikkaa
  • 1 rkl siirappia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuullota voi ja jauho ja lisää kalaliemi. Mausta suolalla, pippurilla, etikalla ja siirapilla. Lisää korintit ja keitä 5-10 minuuttia.

2. Suolaa kalat. Kääntele ne munassa ja korppujauhossa. Paista voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala