Ahventa korinttikastikkeessa
Julkaistu
Tätä happamanmakeaa kastiketta tarjotaan tavallisesti sillipyöryköiden kanssa, mutta se on hyvää myös paistetun kalan kanssa. Jos haluat välttää ruotoista ahventa, vaihda silakkaan.
Neljälle
- 4 perattua ahventa
- 1 vatkattu muna
- 2 dl korppujauhoa
- suolaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl kalalientä
- 4 rkl korintteja
- ½ rkl pöytäetikkaa
- 1 rkl siirappia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuullota voi ja jauho ja lisää kalaliemi. Mausta suolalla, pippurilla, etikalla ja siirapilla. Lisää korintit ja keitä 5-10 minuuttia.
2. Suolaa kalat. Kääntele ne munassa ja korppujauhossa. Paista voissa keskilämmöllä. Tarjoile kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa