Hummerikastike
Hummerikastike sopii lähes kaikkien kala- ja äyriäisruokien seuraksi. Hummerifonditiivisteen avulla saat kastikkeeseen oikean maun.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl konjakkia
- 2 rkl hummerifonditiivistettä
- 4 dl kalalientä
- 1 dl kermaa
- cayennepippuria
- puristettua sitruunamehua
- suolaa
Valmistusohje
1. Sulata voita kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa voihin jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää kalaliemi samalla sekoittaen, vähän kerrallaan.
2. Lisää konjakki, kerma ja hummerifondi ja anna kiehua hetki.
3. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja cayennepippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä