Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Turskaa ja munakastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän kotiruoan valmistuksessa ei kulu pitkäkään tovia. Turska munakastikkeen kera valmistuu vilauksessa ja on suussa sulavan hyvää!

4 annosta

  • 400 g turskafileitä
  • 3 dl kalalientä
  • suolaa ja pippuria

Munakastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 3 rkl silputtua persiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja herneitä

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot ja kuullota hetken sekoittaen. Lisää kalaliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Rouhi kananmunat ja silppua persilja. Sekoita munahakkelus ja persiljasilppu kastikkeeseen vasta juuri ennen tarjoilua.

2. Kiehauta kalaliemi ja pane turskafileet liemeen. Hauduta fileitä, kunnes ne ovat läpikotaisin valkoisia. Poimi kala liemestä ja pidä lämpimänä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile munakastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Vihreät herneet sopivat mainiosti seuraksi.

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa