Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Meksikolaiset maalaismunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Huevos rancheros eli muna-tomaattitortillat ovat Meksikossa yleistä aamiaisruokaa. Lisänä tarjotaan yleensä iso mukillinen kuumaa kaakaota. Tällaisella aamiaisella pärjää pitkälle iltapäivään! Ruoka sopii myös lounaaksi tai iltapalaksi. Halutessasi voit käyttää valmista tacokastiketta

6 annosta

  • 12 tortillaleipää
  • 2½ dl hienonnettua sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 5 tomaattia
  • 3 serranochilipalkoa
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • vastarouhittua mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • 3/4 dl öljyä
  • 6 rkl voita
  • 12 kananmunaa
  • 2 kypsää avokadoa

Valmistusohje

1. Huuhdo chilit kylmässä vedessä ja hienonna. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista niistä siemenet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipulia ja valkosipulia öljyssä, mutta ruskistamatta. Lisää tomaatit, chili, sokeri, suola ja hieman pippuria. Hauduta kastiketta 15-25 minuuttia. Sekoita silloin tällöin, valmiin kastikkeen tulee olla pyreemäistä. Sekoita viimeksi joukkoon korianteri.

2. Paista tortillaleipiä öljyssä kummaltakin puolelta muutama minuutti ja pidä ne sen jälkeen lämpiminä. Paista munia voissa, kunnes valkuaiset ovat jähmettyneet, mutta keltuainen on vielä löysä. Kuori ja viipaloi avokadot.

3. Aseta kaksi tortillaa kullekin lautaselle ja sijoita munat päälle. Juoksuta sitten kastikenauha jokaisen kananmunan ympärille. Koristele avokadoviipaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Tortillat