Kermaiset puolukkatuutit
Nämä kermavaahdolla ja puolukkasurvoksella täytetyt vohvelituutit ovat takuuvarma jälkiruokasuosikki. Vohvelit säilyvät rapeina, kun ne täytetään juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 2 munaa
- 100 g vehnäjauhoja
- 100 g sokeria
- ½ tl kanelia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl puolukkasurvosta
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita munat, sokeri, jauhot ja kaneli tasaiseksi taikinaksi. Piirrä leivinpaperiin haluamasi kokoisia ympyröitä.
2. Levitä ympyröihin ohut kerros taikinaa ja paista uunissa, kunnes vohvelit ovat keskeltä kullanruskeita ja reunoilta hieman tummempia. Ota pois uunista ja kierrä vohvelit tuuteiksi välittömästi ennen kuin ne jäähtyvät. Anna kovettua.
3. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon puolukkasurvos. Voit halutessasi korvata puolukat muilla marjoilla. Täytä tuutit puolukkakermalla ja asettele ne tarjoiluvadille. Koristele puolukkasurvoksella ja ripottele päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"