Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kermaiset puolukkatuutit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä kermavaahdolla ja puolukkasurvoksella täytetyt vohvelituutit ovat takuuvarma jälkiruokasuosikki. Vohvelit säilyvät rapeina, kun ne täytetään juuri ennen tarjoilua.

4 annosta

  • 2 munaa
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 100 g sokeria
  • ½ tl kanelia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl puolukkasurvosta
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita munat, sokeri, jauhot ja kaneli tasaiseksi taikinaksi. Piirrä leivinpaperiin haluamasi kokoisia ympyröitä.

2. Levitä ympyröihin ohut kerros taikinaa ja paista uunissa, kunnes vohvelit ovat keskeltä kullanruskeita ja reunoilta hieman tummempia. Ota pois uunista ja kierrä vohvelit tuuteiksi välittömästi ennen kuin ne jäähtyvät. Anna kovettua.

3. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon puolukkasurvos. Voit halutessasi korvata puolukat muilla marjoilla. Täytä tuutit puolukkakermalla ja asettele ne tarjoiluvadille. Koristele puolukkasurvoksella ja ripottele päälle tomusokeria.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat vohvelit