Vohvelit kerman ja hillon kera
25. maaliskuuta Ruotsissa vietetään kansallista vohvelipäivää. Rapeat vohvelit kerman ja hillon kera ansaitsevat juhlapäivänsä myös Suomessa!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
1 satsiin
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 dl maitoa
- 1 tl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
- 1 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
Tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- hilloa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, sihtaa seos maitoon samalla sekoittaen. Lisää sokeri, suola ja juokseva margariini tai voisula.
2. Kun paistat ensimmäisen vohvelin, penslaa vohvelirauta voilla tai margariinilla, se riittää yleensä koko satsin paistamiseen. Tarvitset ¾-1 dl taikinaa jokaiseen vohveliin.
3. Vatkaa kerma ja tarjoile vastapaistetut vohvelit kermavaahdon ja hillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku