Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vohvelit kerman ja hillon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

25. maaliskuuta Ruotsissa vietetään kansallista vohvelipäivää. Rapeat vohvelit kerman ja hillon kera ansaitsevat juhlapäivänsä myös Suomessa!

1 satsiin

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 dl maitoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • hilloa

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, sihtaa seos maitoon samalla sekoittaen. Lisää sokeri, suola ja juokseva margariini tai voisula.

2. Kun paistat ensimmäisen vohvelin, penslaa vohvelirauta voilla tai margariinilla, se riittää yleensä koko satsin paistamiseen. Tarvitset ¾-1 dl taikinaa jokaiseen vohveliin.

3. Vatkaa kerma ja tarjoile vastapaistetut vohvelit kermavaahdon ja hillon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat vohvelit