Tunisialainen broileripatee
Tämä jännittävä pohjoisafrikkalainen patee on nimeltään tajine. Se tarjoillaan kotimaassaan lämpimänä kastikkeen kera. Noutopöydässä se maistuu myös kylmänä.
4 annosta
- 4 dl keitettyjä mustapapuja
- 2 broilerinfileetä
- 100 g hienonnettua pinaattia
- 1 sipuli
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 2 rkl voita
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
- 1 dl voimakkaan makuista juustoraastetta
- ½ dl korppujauhoja
- 3 munaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna pinaatti ja paloittele paprikat. Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa broileri pieniksi paloiksi. Kuumenna voi padassa. Lisää broileri, sipuli ja paprika. Kuullota viisi minuuttia. Lisää tomaattipyree, pavut ja vesi. Keitä kokoon viisi minuuttia. Nosta pata levyltä.
2. sekoita pinaatti, juusto, korppujauhot ja munat keskenään. Kaada ne samaan pataan broileripalojen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Voitele uuninkestävä vuoka ja kaada seos vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Patee on valmista, kun sen pinta tuntuu painettaessa kiinteältä. Anna pateen jäähtyä ennen leikkaamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku