Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananpoikasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Broileri on yksinkertaisempaa keittää kuin paistaa, lisäksi mausteet saavat sen maukkaammaksi. Lisäkkeitä voit vaihdella vuodenaikojen ja saatavuuden mukaan.

Neljälle

  • 4 broilerin reisi-koipipalaa
  • 1 kanaliemikuutio + vettä
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 1 tl rakuunaa
  • 4 kokonaista valkopippuria
  • 3 lajia salaattia, joista
  • 1 salaattisikuria
  • 1 purkki latva-artisokanpohjia
  • 2 dl valkosipulikrutonkeja
  • 1 sitruuna siivuina
  • maustekrassia

Kastike

  • ½dl öljyä
  • ½ dl vettä
  • 1 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 tl viinietikkaa/sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Pane broilerinpalat kattilaan ja kaada vettä niin että ne peittyvät. Lisää liemikuutio, persilja, rakuuna ja pippurit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 25 minuuttia. Nosta lihat liemestä ja anna jäähtyä. Vedä nahka irti.

2. Asettele vadille kaikki eri vihannekset ja broilerinreidet.

3. Sekoita kastike ja lusikoi salaatille. Koristele sitruunaviipaleilla ja tuoreilla yrteillä.

Tuoreimmat aiheesta

Kanasalaatti