Kananpoikasalaatti
Broileri on yksinkertaisempaa keittää kuin paistaa, lisäksi mausteet saavat sen maukkaammaksi. Lisäkkeitä voit vaihdella vuodenaikojen ja saatavuuden mukaan.
Neljälle
- 4 broilerin reisi-koipipalaa
- 1 kanaliemikuutio + vettä
- 3 rkl persiljasilppua
- 1 tl rakuunaa
- 4 kokonaista valkopippuria
- 3 lajia salaattia, joista
- 1 salaattisikuria
- 1 purkki latva-artisokanpohjia
- 2 dl valkosipulikrutonkeja
- 1 sitruuna siivuina
- maustekrassia
Kastike
- ½dl öljyä
- ½ dl vettä
- 1 tl vaaleaa dijonsinappia
- 1 tl viinietikkaa/sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Pane broilerinpalat kattilaan ja kaada vettä niin että ne peittyvät. Lisää liemikuutio, persilja, rakuuna ja pippurit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 25 minuuttia. Nosta lihat liemestä ja anna jäähtyä. Vedä nahka irti.
2. Asettele vadille kaikki eri vihannekset ja broilerinreidet.
3. Sekoita kastike ja lusikoi salaatille. Koristele sitruunaviipaleilla ja tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä