Foul medames, papumuhennos

Tämä on suosittu kasvisruoka Egyptissä. Papumuhennos on saanut nimensä ruskeista medames-pavuista, mutta ruokaan voi käyttää mitä tahansa ruskeita papuja.

Neljälle

  • 400 g ruskeita papuja
  • 1 + 1 l vettä
  • 1 rkl juustokuminaa (jeeraa)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria ja suolaa

Lisäksi

  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 sitruuna
  • 4 tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6-8 tuoretta basilikanlehteä
  • 4 pitaleipää

Valmistusohje

1. Liota papuja kylmässä vedessä yön yli.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita pavut kattilaan ilman liotusvettä ja kaada päälle uusi vesi. Lisää juustokumina, valkosipuli ja pippuri. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä kunnes pavut ovat pehmenneet, 1-2 tuntia papulajikkeesta riippuen. Lisää tarvittaessa vettä.

3. Valmistele lisukkeet. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja laita kulhoon. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat ja laita omaan kulhoonsa. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi tomaatit ja sekoita sipulin, oliiviöljyn ja basilikan kanssa, laita kulhoon.

4. Mausta keitetyt pavut suolalla ja ripottele päälle persiljaa. Tarjoile pavut lisukkeiden ja pitaleipien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!