Kanapastaa marinoitujen valkosipulien kera
Tämä mahtava kanapasta tuo loistoa arkipäivään. Se on helppo ja nopea valmistaa, ja viikon aherruksen jälkeen se hivelee makuhermoja. Ruokaan sopii erityisesti mafaldini, mutta voit tietysti kokeilla muitakin pastoja. Rucola on maukas, hieman pippurinen salaattilaji, jonka voit tarvittaessa korvata basilikalla tai tuoreella oreganolla.. Valmiiksi marinoituja valkosipuleita löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen hyllystä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 300 g pastaa
- 1 grillattu kananpoika
- 1 dl marinoituja valkosipuleita
- 140 g kuutioitua pekonia
- 1 nippu rucolaa
- 3 dl kermaa
- 3 dl kanalientä
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
2. Irrota kanan lihat luista ja leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Kuullota kananlihaa ja pekonia valkosipulinkynsien kanssa oliiviöljyssä. Kaada joukkoon kerma ja kanaliemi. Keitä kokoon viisi minuuttia ja mausta sitten paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita vastakeitetyn pastan ja rucolan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku