Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pasta carbonara

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Spagetti carbonara on pastojen klassikko, joka on helppo ja nopea valmistaa. Parmesanjuustolla höystetty lihaisa annos tuo tuulahduksen Italiaa keittiöösi. Tuoreutta annokseen antaa basilika.

Ainekset

  • 1 pss (400 g) spagettia
  • 300 g pekonia
  • 1 iso sipuli
  • mustapippuria
  • 1 dl kermaa
  • 50 g parmesanjuustoa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Keitä spagetti lähes kypsäksi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa pekoni suikaleiksi tai pieniksi kuutioiksi ja kuullota silputun sipulin ja viipaloidun valkosipulin kanssa kattilan tai pannun pohjalla.

Kun rasva on irronnut niin, että pekoninpalat ovat rapeita, lisää spagetti, mausta mustapippurilla ja sekoita hyvin. Raasta parmesan ja sekoita puolet siitä pastan sekaan.

Siirrä pois hellalta ja sekoita kerma pastan joukkoon. Koristele ja viimeistele basilikalla ja lopulla parmesanilla.

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara