Pasta carbonara
Spagetti carbonara on pastojen klassikko, joka on helppo ja nopea valmistaa. Parmesanjuustolla höystetty lihaisa annos tuo tuulahduksen Italiaa keittiöösi. Tuoreutta annokseen antaa basilika.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 pss (400 g) spagettia
- 300 g pekonia
- 1 iso sipuli
- mustapippuria
- 1 dl kermaa
- 50 g parmesanjuustoa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Keitä spagetti lähes kypsäksi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa pekoni suikaleiksi tai pieniksi kuutioiksi ja kuullota silputun sipulin ja viipaloidun valkosipulin kanssa kattilan tai pannun pohjalla.
Kun rasva on irronnut niin, että pekoninpalat ovat rapeita, lisää spagetti, mausta mustapippurilla ja sekoita hyvin. Raasta parmesan ja sekoita puolet siitä pastan sekaan.
Siirrä pois hellalta ja sekoita kerma pastan joukkoon. Koristele ja viimeistele basilikalla ja lopulla parmesanilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti