Pasta carbonara

Spagetti carbonara on pastojen klassikko, joka on helppo ja nopea valmistaa. Parmesanjuustolla höystetty lihaisa annos tuo tuulahduksen Italiaa keittiöösi. Tuoreutta annokseen antaa basilika.

Ainekset

  • 1 pss (400 g) spagettia
  • 300 g pekonia
  • 1 iso sipuli
  • mustapippuria
  • 1 dl kermaa
  • 50 g parmesanjuustoa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Keitä spagetti lähes kypsäksi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa pekoni suikaleiksi tai pieniksi kuutioiksi ja kuullota silputun sipulin ja viipaloidun valkosipulin kanssa kattilan tai pannun pohjalla.

Kun rasva on irronnut niin, että pekoninpalat ovat rapeita, lisää spagetti, mausta mustapippurilla ja sekoita hyvin. Raasta parmesan ja sekoita puolet siitä pastan sekaan.

Siirrä pois hellalta ja sekoita kerma pastan joukkoon. Koristele ja viimeistele basilikalla ja lopulla parmesanilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!