Varrasbroileri
Tämä broileri paistetaan kokonaisena vartaassa, jota hiljalleen käännetään, niin että lämpö kypsyttää sen tasaisesti ja saa aikaan parhaan mahdollisen mehevyyden ja mureuden. Tavallisessa uunissakin voi rotisseerata tai myös hiiligrillin päällä, mutta se edellyttää, että omistaa motoroidun vartaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 iso broileri
- 1 sitruuna
- suolaa ja valkopippuria
- 50 g voita
- 2 rkl grillimaustetta
Lisäksi
- puuvillalankaa
- moottorilla varustettu paistinvarras
Valmistusohje
1. Kuivaa broileri ja hiero se sisä- ja ulkopuolelta sitruunalla. Hiero myös kunnolla suolaa ja pippuria.
2. Sido broileri napakasti puuvillalangalla ja pujota vartaaseen. Sulata voi ja sekoita siihen grillimauste.
3. Pyöritä broileria uunissa korkeassa lämmössä tai hiiligrillin yläpuolella. Penslaa silloin tällöin voimausteseoksella. Valmistus vie 3/4 tunnista yhteen tuntiin broilerin koosta riippuen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"