Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Varrasbroileri

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä broileri paistetaan kokonaisena vartaassa, jota hiljalleen käännetään, niin että lämpö kypsyttää sen tasaisesti ja saa aikaan parhaan mahdollisen mehevyyden ja mureuden. Tavallisessa uunissakin voi rotisseerata tai myös hiiligrillin päällä, mutta se edellyttää, että omistaa motoroidun vartaan.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 50 g voita
  • 2 rkl grillimaustetta

Lisäksi

  • puuvillalankaa
  • moottorilla varustettu paistinvarras

Valmistusohje

1. Kuivaa broileri ja hiero se sisä- ja ulkopuolelta sitruunalla. Hiero myös kunnolla suolaa ja pippuria.

2. Sido broileri napakasti puuvillalangalla ja pujota vartaaseen. Sulata voi ja sekoita siihen grillimauste.

3. Pyöritä broileria uunissa korkeassa lämmössä tai hiiligrillin yläpuolella. Penslaa silloin tällöin voimausteseoksella. Valmistus vie 3/4 tunnista yhteen tuntiin broilerin koosta riippuen.

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat