Varrasbroileri

Tämä broileri paistetaan kokonaisena vartaassa, jota hiljalleen käännetään, niin että lämpö kypsyttää sen tasaisesti ja saa aikaan parhaan mahdollisen mehevyyden ja mureuden. Tavallisessa uunissakin voi rotisseerata tai myös hiiligrillin päällä, mutta se edellyttää, että omistaa motoroidun vartaan.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 50 g voita
  • 2 rkl grillimaustetta

Lisäksi

  • puuvillalankaa
  • moottorilla varustettu paistinvarras

Valmistusohje

1. Kuivaa broileri ja hiero se sisä- ja ulkopuolelta sitruunalla. Hiero myös kunnolla suolaa ja pippuria.

2. Sido broileri napakasti puuvillalangalla ja pujota vartaaseen. Sulata voi ja sekoita siihen grillimauste.

3. Pyöritä broileria uunissa korkeassa lämmössä tai hiiligrillin yläpuolella. Penslaa silloin tällöin voimausteseoksella. Valmistus vie 3/4 tunnista yhteen tuntiin broilerin koosta riippuen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!