Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Minttumarinoidut piknikvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kanaa, melonia ja mansikkaa - kesän paras trio. Vartaat pakkaat kätevästi mukaan aurinkoiselle piknikille tai valmistat mökkireissulle valmiiksi mukaan.

Ainekset

  • 12 kpl

Ainekset

  • 400 g broilerin rintafileetä

Marinadi

  • 1 limetti
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 2 1/2 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 rkl (pippurilla maustettua) punaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 1 hunajameloni
  • 12 mansikkaa

Valmistusohje

Paloittele broilerinfileet sopiviksi varraspaloiksi. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu kulhoon. Hienonna joukkoon minttu. Lisää loput ainekset ja sekoita.

Marinoi broileripaloja jogurttikastikkeessa noin tunnin ajan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta broilerinpalat marinadista leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Ota melonista palloja meloniraudalla tai kuutioi meloni. Puhdista (ja puolita) mansikat. Pujota coctailtikkuihin vuorotellen broileria, melonia ja mansikoita.

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat