Minttumarinoidut piknikvartaat
Kanaa, melonia ja mansikkaa - kesän paras trio. Vartaat pakkaat kätevästi mukaan aurinkoiselle piknikille tai valmistat mökkireissulle valmiiksi mukaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 12 kpl
Ainekset
- 400 g broilerin rintafileetä
Marinadi
- 1 limetti
- 1 ruukku tuoretta minttua
- 2 1/2 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
- 1/2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jauhettua paprikaa
- noin 1 tl suolaa
- 1 rkl (pippurilla maustettua) punaviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
- 1 hunajameloni
- 12 mansikkaa
Valmistusohje
Paloittele broilerinfileet sopiviksi varraspaloiksi. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu kulhoon. Hienonna joukkoon minttu. Lisää loput ainekset ja sekoita.
Marinoi broileripaloja jogurttikastikkeessa noin tunnin ajan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta broilerinpalat marinadista leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
Ota melonista palloja meloniraudalla tai kuutioi meloni. Puhdista (ja puolita) mansikat. Pujota coctailtikkuihin vuorotellen broileria, melonia ja mansikoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku