Minttumarinoidut piknikvartaat

Kanaa, melonia ja mansikkaa - kesän paras trio. Vartaat pakkaat kätevästi mukaan aurinkoiselle piknikille tai valmistat mökkireissulle valmiiksi mukaan.

Ainekset

  • 12 kpl

Ainekset

  • 400 g broilerin rintafileetä

Marinadi

  • 1 limetti
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 2 1/2 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 rkl (pippurilla maustettua) punaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 1 hunajameloni
  • 12 mansikkaa

Valmistusohje

Paloittele broilerinfileet sopiviksi varraspaloiksi. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu kulhoon. Hienonna joukkoon minttu. Lisää loput ainekset ja sekoita.

Marinoi broileripaloja jogurttikastikkeessa noin tunnin ajan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta broilerinpalat marinadista leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Ota melonista palloja meloniraudalla tai kuutioi meloni. Puhdista (ja puolita) mansikat. Pujota coctailtikkuihin vuorotellen broileria, melonia ja mansikoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.