Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kahden sortin kanelipullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Saat vaihtelua kahvipöytään valmistamalla taikinasta joko perinteisiä pullia tai leipomalla ne yhteen suureksi kakuksi. Se näyttää juhlavalta kahvipöydässä.

2 kakkuun tai n. 50 pullaan

  • 150 g voisulaa
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 15-16 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • n. 150 g voita
  • n. 1 dl kidesokeria
  • n. 1 rkl kanelia
  • 1 muna penslaukseen
  • raesokeria koristeluun

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja maito, lämmitä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri ja suola, työstä mukaan jauhot notkeaksi taikinaksi. Vaivaa tarkoin, peitä kulho ja anna kohota n. 30 minuuttia.

2. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen osa pitkulaiseksi levyksi. Höylää voi juustohöylällä ja aseta levyn päälle, ripottele päälle sokeria ja kanelia ja kääri rullalle. Leikkaa rulla paloiksi ja laita ne tiiviisti yhteen voideltuun vuokaan, jos haluat tehdä niistä kakun. Tai asettele palat paperisiin vuokiin, jos haluat tehdä yksittäisiä pullia. Tee samoin lopun taikinan kanssa. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen kakkuja varten tai 250 asteeseen yksittäisiä pullia varten. Penslaa munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista kakkuja n. 25 minuuttia tai tavallisia pullia 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Tuoreimmat aiheesta

Pullat