Kaniinia sinappikastikkeessa

Ainekset

  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 4–6 palaa kaniinia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä (Lanfranchi-oliiviöljyä)
  • 2 rkl voita
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 mausteneilikkaa
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 rkl konjakkia
  • 4 rkl crème fraichea
  • 1–2 rkl vanhanajan dijonsinappia
  • suolaa, pippuria
  • kirveliä

Valmistusohje

Hiero timjamia lihan pintaan niin, että yrtti jää lihaan kiinni. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja pyöritä lihat vielä vehnäjauhoissa. Lämmitä oliiviöljy ja voi kattilassa, kuullota siinä sipuli, lisää mausteneilikka ja ruskista kaniini keskilämmöllä. Laske lämpötilaa kun liha on saanut väriä. Sekoita sinappi ja valkoviini ja yhdistä ne kattilaan. Sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.

Kun liha alkaa olla kypsä, lisää konjakkia ja flambeeraa liha. Siirrä lihapalat tarjoiluastiaan (pidä ne lämpiminä). Sekoita crème fraiche ja vanhanajan sinappi yhteen ja kaada seos kattilaan. Sekoita kolme minuuttia miedolla lämmöllä kunnes kastike on yhtenäinen. Peitä kaniini kastikkeella ja tarjoile heti, esimerkiksi linssien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!