Lämmin couscous
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- couscous-ryynejä 4:lle & vettä paketin ohjeen mukaan
- 1 sipuli
- 1 kourallinen kuivattuja aprikooseja
- 1 kourallinen kuivattuja taateleita
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1 tl kurkumaa
- 1/2 tl muskottia
- 1 tl juustokuminaa
- 2 tomaattia
- tuoretta persiljaa pienenä silppuna
- suolaa
- oliiviöljyä (Lanfranchi)
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Kuumenna öljyä kasarissa ja lisää siihen kuivat mausteet sekä pieniksi silputtu sipuli. Kuullota sipulia hetken ja lisää kuivat hedelmät ja pinjan siemenet. Kun ainekset ovat pehmenneet, kaada kasariin couscous pakkauksen ohjeen mukainen määrä vettä ja peitä kannella. Kiehauta liemi ja nosta pois liedeltä. Kaada couscous sekaan. Hämmennä nopeasti ja peitä kannella. Anna turvota pari minuuttia ja lisää couscousin päälle voi. Sekoita couscousia pari minuuttia haarukalla, niin että ryynit erottuvat ja sekoittuvat.
Lisää couscousiin vielä pieniksi kuutioitu tomaatti ja mausta suolalla. Sekoita seos tasaiseksi ja tarjoa persiljasilpulla koristeltuna joko lämpimänä lisukkeena tai kylmänä salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka