Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmin couscous

Julkaistu 04.03.2013 13:45

Ainekset

  • couscous-ryynejä 4:lle & vettä paketin ohjeen mukaan
  • 1 sipuli
  • 1 kourallinen kuivattuja aprikooseja
  • 1 kourallinen kuivattuja taateleita
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 tl muskottia
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tomaattia
  • tuoretta persiljaa pienenä silppuna
  • suolaa
  • oliiviöljyä (Lanfranchi)
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Kuumenna öljyä kasarissa ja lisää siihen kuivat mausteet sekä pieniksi silputtu sipuli. Kuullota sipulia hetken ja lisää kuivat hedelmät ja pinjan siemenet. Kun ainekset ovat pehmenneet, kaada kasariin couscous pakkauksen ohjeen mukainen määrä vettä ja peitä kannella. Kiehauta liemi ja nosta pois liedeltä. Kaada couscous sekaan. Hämmennä nopeasti ja peitä kannella. Anna turvota pari minuuttia ja lisää couscousin päälle voi. Sekoita couscousia pari minuuttia haarukalla, niin että ryynit erottuvat ja sekoittuvat.

Lisää couscousiin vielä pieniksi kuutioitu tomaatti ja mausta suolalla. Sekoita seos tasaiseksi ja tarjoa persiljasilpulla koristeltuna joko lämpimänä lisukkeena tai kylmänä salaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Couscous