Kanipata kookoksen kera

Venezuelasta peräisin olevan kanipadan tekee erityiseksi kookoksen maku. Tällä ohjeella voit tehdä pataa myös broilerinpaloista. Tarjoile padan kanssa keitettyjä perunoita ja leipää.

Kuudelle

  • 1 ½ kg kaninlihaa luineen
  • 5 dl kookosmaitoa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 3 tomaattia
  • 1 1/4 dl sipulisilppua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kalttaa ja pieni tomaatit. Kuori ja silppua sipuli. Soseuta tomaatit ja sipuli mikserissä. Sekoita sose kookosmaidon ja kookoshiutaleiden kanssa.

2. Kuumenna seos kiehuvaksi, mausta suolalla ja pippurilla ja keitä 15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää pataan kaninpalat ja sulje kansi. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä noin tunti, tai kunnes liha on mureaa.

3. Valele lihoja muutaman kerran keittämisen aikana. Tarjoile padan rinnalla leipää ja/tai perunaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!