Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sieni-broilerikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän keiton voi hyvin valmistaa myös pakastetuista sienistä.

4 annosta

  • 1 broileri, noin 1 kg
  • 1 porkkana
  • 2 sipulia
  • 1 laakerinlehti
  • 3 mausteneilikkaa
  • 8 valkopippuria
  • 1 nippu persiljaa
  • 1½ litraa puhdistettuja sekasieniä, esimerkiksi siitakesieniä
  • 3 munankeltuaista
  • 1½ dl kahvikermaa
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 rkl Maizenaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kiehauta broileri padassa, jossa on 2 litraa vettä. Kuori vaahto huolellisesti. Kuori porkkana ja toinen sipuli. Lisää ne sekä persiljanoksat, laakerinlehti, valkopippurit, neilikat ja 1½ teelusikallista suolaa pataan. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 50 minuuttia. Siivilöi kanaliemi.

2. Puhdista sienet ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna toinen sipuli. Hienonna persilja. sulata padassa voi niin, että se saa hieman väriä. Kuullota sipuli kevyesti, lisää joukkoon sienet ja hauduta seosta noin kymmenen minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada joukkoon keitinliemi ja keitä ilman kantta, kunnes lientä on jäljellä 3/4 alkuperäisestä määrästä. Leikkaa broileri pienemmiksi paloiksi ja pane palat keittokulhoon.

3. Vatkaa munankeltuaiset kevyesti ja sekoita ne Maizenalla suurustettuun kermaan. Vatkaa sekaan varovasti 1 dl keitinlientä. Kaada seos koko ajan vatkaten pataan ja anna keiton hautua hetki niin että se sakenee. On tärkeää, ettei keitto kiehu, vaan ainoastaan hautuu, jotta keltuainen ei kypsy. Vatkaa koko ajan.

4. Kaada keitto broilerinpalojen päälle, ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto