Herkkusienicapuccino
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 rasia tuoreita herkkusieniä
- 2 dl kermaa
- 1 salottisipuli
- 1 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- mustapippuria, ripaus cayennepippuria
- suolaa
Valmistusohje
Napsauttele sienien jalat irti. Puolita jalat ja keitä kiehuvassa vedessä (noin 1 litra) noin 20 minuuttia. Siiviliö liemi ja puserra jaloista kaikki liemi talteen.
Kuullota silputtu sipuli voissa, lisää viipaloidut sienihatut ja kuullota vielä hetki. Ripottele sienten päälle jauhot, sekoita ja lisää sieniliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes jauhot ovat kypsyneet. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta.
Kaada kuuma keitto tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka