Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Herkkusienicapuccino

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 rasia tuoreita herkkusieniä
  • 2 dl kermaa
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • mustapippuria, ripaus cayennepippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Napsauttele sienien jalat irti. Puolita jalat ja keitä kiehuvassa vedessä (noin 1 litra) noin 20 minuuttia. Siiviliö liemi ja puserra jaloista kaikki liemi talteen.

Kuullota silputtu sipuli voissa, lisää viipaloidut sienihatut ja kuullota vielä hetki. Ripottele sienten päälle jauhot, sekoita ja lisää sieniliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes jauhot ovat kypsyneet. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta.

Kaada kuuma keitto tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto