Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kantarelli-kukkakaalikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ohjeesta tulee 4 annosta. Energiapitoisuus: 188 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Raaka-aineet

  • 500 g kantarelleja
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 kpl kukkakaalia
  • 1 kpl sipulia
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 8 dl vettä
  • 2 kpl kasvisliemikuutioita
  • tabascoa (tippa tai pari)
  • 2 dl ruokakerma 10 %
  • 0.25 tl suolaa

Pinnalle

  • 2 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Puhdista ja pilko sienet. Haihduta niistä enin neste kuivalla kuumalla pannulla.

Lisää öljy ja paista sienet rapeiksi. Mausta. Siirrä puolet sienistä sivuun.

Paloittele kukkakaali, kuori ja hienonna sipuli. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla noin 5 minuuttia.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tabascoa makusi mukaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Lisää puolet sienistä ja soseuta keitto.

Lisää ruokakerma ja suola, kuumenna nopeasti.

Hienonna pinnalle persiljaa ja nosta loput sienistä päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto