Kantarelli-kukkakaalikeitto
Ohjeesta tulee 4 annosta. Energiapitoisuus: 188 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 500 g kantarelleja
- 3 tl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 kpl kukkakaalia
- 1 kpl sipulia
- 3 tl oliiviöljyä
- 8 dl vettä
- 2 kpl kasvisliemikuutioita
- tabascoa (tippa tai pari)
- 2 dl ruokakerma 10 %
- 0.25 tl suolaa
Pinnalle
- 2 rkl tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Puhdista ja pilko sienet. Haihduta niistä enin neste kuivalla kuumalla pannulla.
Lisää öljy ja paista sienet rapeiksi. Mausta. Siirrä puolet sienistä sivuun.
Paloittele kukkakaali, kuori ja hienonna sipuli. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla noin 5 minuuttia.
Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tabascoa makusi mukaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Lisää puolet sienistä ja soseuta keitto.
Lisää ruokakerma ja suola, kuumenna nopeasti.
Hienonna pinnalle persiljaa ja nosta loput sienistä päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"