Mustatorvisienikeitto
Nyt on metsäsienten aika. Tällä reseptillä voit valmistaa mitä tahansa sienikeittoa, kunhan varmistat, että sienet on tarvittaessa ryöpätty ensin.
Mustatorvisienikeitto 2-3 annosta
- 50 g voita
- 200 g mustatorvisieniä hienonnettuna
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl vehnäjauhoja
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- mustapippuria myllystä
- 100-200 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
- (suolaa tarvittaessa)
Valmistusohje
Kuumenna voi kattilassa.
Lisää mustatorvisienet ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes sienet ovat pehmenneet. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kääntele. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mustapippuria myllystä. Lisää lopuksi sulatejuusto tai tuorejuusto ja anna keiton kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia usein hämmentäen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi