Kantarellirösti

Sinä päivänä, jolloin olet löytänyt puoli litraa kantarelleja - joko metsästä tai torilta - on hyvä päivä tehdä sieniröstiä. Käytä tähän ruokaan kiinteää perunalajiketta.

Neljälle

  • ½ kg perunoita (kiinteitä)
  • 5 dl kantarelleja
  • 1 sipuli
  • muskottiraastetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Pese perunat harjalla huolellisesti ja keitä ne puolikypsiksi, noin 10 minuuttia. Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi.

2. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Sekoita sipulisilppu perunaraasteeseen ja mausta muskottiraasteella, suolalla ja pippurilla. Sulata voi paistinpannussa ja kaada perunaseos pannulle, taputtele paistinlastalle litteäksi, tasaiseksi kakuksi. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, käännä (esim. kannen tai lautasen avulla) ja paista toinen puoli samoin.

3. Harjaa kantarellit hyvin ja laita ne kylmälle paistinpannulle. Lisää lämpöä ja anna kosteuden haihtua pois sienistä. Laita sitten pannulle voita ja paista kantarellit. Ripauta suolaa ja kaada kantarellit röstin päälle. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!