Kantarellirösti
Sinä päivänä, jolloin olet löytänyt puoli litraa kantarelleja - joko metsästä tai torilta - on hyvä päivä tehdä sieniröstiä. Käytä tähän ruokaan kiinteää perunalajiketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ kg perunoita (kiinteitä)
- 5 dl kantarelleja
- 1 sipuli
- muskottiraastetta
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Pese perunat harjalla huolellisesti ja keitä ne puolikypsiksi, noin 10 minuuttia. Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi.
2. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Sekoita sipulisilppu perunaraasteeseen ja mausta muskottiraasteella, suolalla ja pippurilla. Sulata voi paistinpannussa ja kaada perunaseos pannulle, taputtele paistinlastalle litteäksi, tasaiseksi kakuksi. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, käännä (esim. kannen tai lautasen avulla) ja paista toinen puoli samoin.
3. Harjaa kantarellit hyvin ja laita ne kylmälle paistinpannulle. Lisää lämpöä ja anna kosteuden haihtua pois sienistä. Laita sitten pannulle voita ja paista kantarellit. Ripauta suolaa ja kaada kantarellit röstin päälle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"