Perunakakku vuohenjuuston ja pinaatin kera
Tämä perunaruoka on oiva lisäke lampaanlihalle. Noutopöytäänkin perunakakku sopii mainiosti. Se vain paranee, jos se valmistetaan edellisenä päivänä ja lämmitetään ennen tarjoilua. Käytä perunakakkuun kiinteää perunalajiketta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 ½ kg perunaa (kiinteää lajiketta)
- 250 g vuohenjuustoa
- 250 g pinaattia
- 5 munaa
- 2 ½ dl kermaa
- 2 ½ dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä 15 minuuttia. Perunat eivät saa olla ihan pehmeitä. Kuori perunat ja leikkaa 3 mm:n viipaleiksi. Murustele vuohenjuusto. Pilko pinaatinlehdet karkeasti. Voitele 25 cm:n läpimittainen irtopohjavuoka ja kerrostele perunaviipaleita, vuohenjuustomuruja ja pinaattihaketta. Ripottele suolaa ja pippuria joka kerroksen väliin. Viimeiseksi tulee perunakerros.
2. Vatkaa munat ja sekoita kerma ja maito joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan muiden ainesten päälle. Anna vuoan nyt vetäytyä tunnin ajan, jolloin myös munamaito leviää kaikkiin väleihin.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista perunakakkua 45-60 minuuttia, eli kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on kauniin värinen. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, voit peittää vuoan alumiinifoliolla paistamisen loppupuolella. Jäähdytä perunakakku, leikkaa viipaleiksi ja lämmitä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku