Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raakaperunakakkuset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Länsinaapurimme syövät mitä erilaisimpien lisäkkeiden kanssa rårakor, raaasta perunaraasteesta paistettuja kakkusia. Jauhoisesta perunasta tulee pehmeitä kakkuja, kiinteästä perunasta rapeita.

Neljälle

  • 10-12 keskisuurta perunaa
  • ½ maustemitta muskottiraastetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Älä huuhtele, ettei sitova tärkkelys irtoa. Mausta raaste muskottiraasteella, suolalla ja pippurilla. Koepaista pieni nokare kuumalla pannulla ja tarkista maut.

2. Paista perunakakkuset voissa. Voit paistaa joko useita pieniä tai yhden suuren aina kerrallaan. Nosta nokare raastetta kuumalle pannulle, painele paistinlastalla kasaa litteäksi. Käännä muutaman minuutin kuluttua ja paista toinen puoli. Tarjoile lämmitetyiltä lautasilta.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakakku