Raakaperunakakkuset
Länsinaapurimme syövät mitä erilaisimpien lisäkkeiden kanssa rårakor, raaasta perunaraasteesta paistettuja kakkusia. Jauhoisesta perunasta tulee pehmeitä kakkuja, kiinteästä perunasta rapeita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 10-12 keskisuurta perunaa
- ½ maustemitta muskottiraastetta
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Älä huuhtele, ettei sitova tärkkelys irtoa. Mausta raaste muskottiraasteella, suolalla ja pippurilla. Koepaista pieni nokare kuumalla pannulla ja tarkista maut.
2. Paista perunakakkuset voissa. Voit paistaa joko useita pieniä tai yhden suuren aina kerrallaan. Nosta nokare raastetta kuumalle pannulle, painele paistinlastalla kasaa litteäksi. Käännä muutaman minuutin kuluttua ja paista toinen puoli. Tarjoile lämmitetyiltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku