Espanjalainen talonpojan munakas

Tortilla, perinteinen espanjalainen munakas munista ja perunasta saa lisäarvoa tuoreista herkkusienistä.

Neljälle

  • keitettyjä perunoita
  • 1 sipuli
  • 150 g metsäherkkusieniä
  • 50 g voita
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 3 munaa
  • ½ dl kermaa
  • gourmetsuolaa
  • valkopippuria

Tarjoiluun

  • ilmakuivattua chorizoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuutioi perunat ja paista ne voin ja öljyn seoksessa kauniin värisiksi. Suolaa ja pippuroi. Kuori ja silppua sipuli ja lohko sienet. Paista sieniä niin, että niihin tulee kaunis pinta, lisää sipulisilppu ja paista se pehmeäksi, suolaa ja pippuroi. Sekoita sienet ja sipuli perunoiden kanssa ja siirrä seos voideltuun piirasvuokaan.

2. Riko munat kulhoon ja vatkaa ne yhteen kerman kanssa, suolaa ja pippuroi. Kaada munaseos perunaseoksen päälle piirasvuokaan ja sekoita varovasti.

3. Paista uunissa, kunnes munaseos on hyytynyt ja tortilla on kauniin värinen, noin 15 minuuttia. Kokeile veitsellä, onko munakas kypsä. Ota uunista ja anna jäähtyä. Ripottele päälle sormisuolaa ja muutama kierros pippurimyllystä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!