Kantarellisalaatti

Oikein suuria kantarellinhattuja voi täyttää jollakin maukkaalla – mutta miedolla, koska kantarelleissa itsessään on niin paljon makua.

Neljälle

  • 1 keltasipuli
  • 1 dl keitettyjä ohraryynejä
  • 16 suurta kantarellinhattua
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • basilikanlehtiä
  • perunapalloja
  • balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, paista voissa ja paista ohraryynejä mukana hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Laita kantarellihatut muutama kerrallaan kylmään paistinpannuun. Kuumenna ja paista, kunnes neste on haihtunut. Paista sienet sitten voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele hatut täytteen ympärille tuuteiksi.

3. Asettele kantarellihatut neljälle lautaselle, koristele basilikanlehdillä ja perunapalloilla. Pirskota päälle balsamiviinietikkaa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!