Kantarellisalaatti
Oikein suuria kantarellinhattuja voi täyttää jollakin maukkaalla – mutta miedolla, koska kantarelleissa itsessään on niin paljon makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 keltasipuli
- 1 dl keitettyjä ohraryynejä
- 16 suurta kantarellinhattua
- 2 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- basilikanlehtiä
- perunapalloja
- balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, paista voissa ja paista ohraryynejä mukana hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita kantarellihatut muutama kerrallaan kylmään paistinpannuun. Kuumenna ja paista, kunnes neste on haihtunut. Paista sienet sitten voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele hatut täytteen ympärille tuuteiksi.
3. Asettele kantarellihatut neljälle lautaselle, koristele basilikanlehdillä ja perunapalloilla. Pirskota päälle balsamiviinietikkaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"