Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua portobelloa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Portobellot ovat suuria herkkusieniä, joilla on iso, hyvin grillattavaksi soveltuva lakki.

Neljälle

  • 2 portobelloa
  • 2 pihvitomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl voita

Kastike

  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Leikkaa pois sienten jalat ja halkaise hatut. Halkaise jalat pituussuuntaan ja viipaloi. Viipaloi tomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi.

2. Paista sienenjalkasilppua ja punasipulia voissa. Sekoita viinietikka, hunaja ja öljy ja kääntele mukaan pannuun.

3. Penslaa sienihatut oliiviöljyllä ja grillaa n. 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita tomaattiviipaleet sienille, asettele päällimmäiseksi sipulisalaattia.

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut kasvikset