Grillattua portobelloa

Portobellot ovat suuria herkkusieniä, joilla on iso, hyvin grillattavaksi soveltuva lakki.

Neljälle

  • 2 portobelloa
  • 2 pihvitomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl voita

Kastike

  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Leikkaa pois sienten jalat ja halkaise hatut. Halkaise jalat pituussuuntaan ja viipaloi. Viipaloi tomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi.

2. Paista sienenjalkasilppua ja punasipulia voissa. Sekoita viinietikka, hunaja ja öljy ja kääntele mukaan pannuun.

3. Penslaa sienihatut oliiviöljyllä ja grillaa n. 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita tomaattiviipaleet sienille, asettele päällimmäiseksi sipulisalaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!