Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vaahtoava sienikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit käyttää tähän suloiseen keittoon yhtä hyvin herkkusieniä kuin siitakesieniäkin, puhumattakaan metsäsienistä, jos niitä on saatavissa.

Neljälle

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g tuoreita sieniä
  • 1 tl voita
  • 1 l sienilientä
  • 2 ½ dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • leipää
  • sinihomejuustoa muruina

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynsi ja sienet. Paista kaikkia voissa kattilassa. Nosta puolet hakkeesta kattilasta ja siirrä sivuun.

2. Kaada kattilaan sieniliemi ja kerma ja kiehuttele hiljaa miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa. Nosta keittoa annoskulhoihin, ripota jokaiseen annokseen sipuli-sienihaketta ja tarjoile heti leivän ja murustellun sinihomejuuston kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto