Vaahtoava sienikeitto
Voit käyttää tähän suloiseen keittoon yhtä hyvin herkkusieniä kuin siitakesieniäkin, puhumattakaan metsäsienistä, jos niitä on saatavissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 200 g tuoreita sieniä
- 1 tl voita
- 1 l sienilientä
- 2 ½ dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- leipää
- sinihomejuustoa muruina
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynsi ja sienet. Paista kaikkia voissa kattilassa. Nosta puolet hakkeesta kattilasta ja siirrä sivuun.
2. Kaada kattilaan sieniliemi ja kerma ja kiehuttele hiljaa miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa. Nosta keittoa annoskulhoihin, ripota jokaiseen annokseen sipuli-sienihaketta ja tarjoile heti leivän ja murustellun sinihomejuuston kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"