Juhlapullat
Nämä ovat mukavatekoisia pullia: kohotetaan vain kerran hieman pidemmän aikaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 40 kpl
- 200 g voisulaa
- 2 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 50 g hiivaa
- 3 rkl kidesokeria
- ½ tl suolaa
- 8-10 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 100 g pehmeää voita
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 1 kananmuna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Sulata voi, lisää maito ja kuumenna 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen. Työstä mukaan loput ainekset, viimeiseksi niin paljon jauhoja että saat notkean taikinan. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse osat heti pitkulaisiksi levyiksi jauhotetulla alustalla.
2. Levitä levyille voita, sihtaa päälle tomusokeria ja kardemummaa. Kääri kokoon, leikkaa paloiksi ja laita palat paperivuokiin. Anna kohota liinan alla n. 1 ½ tuntia.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Penslaa munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"