Kustin pullat
Nämä pikkupullat ehdit leipoa vaikka iltapäiväkahville.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
18-20 kpl
- 50 g voita
- 1 rkl sokeria
- 40 g hiivaa
- 1 muna
- 1 dl kylmää maitoa
- 5-6 dl vehnäjauhoa
- 1 muna voiteluun
- raesokeria pinnalle
Täyte
- 100 g voita
- ½ dl sokeria
- 3 raastettua karvasmantelia
Valmistusohje
1. Sekoita keskenään voi, sokeri ja hiiva taikinakulhossa. Lisää muna, maito ja suurin osa jauhosta ja vaivaa tasaiseksi. Kauli taikina ohueksi jauhotetulla leivinpöydällä.
2. Sekoita voi, sokeri ja karvasmanteliraaste keskenään täytteeksi.
3. Leikkaa taikina kolmikulmioksi ja nosta nokare täytettä jokaiselle. Taivuta kolmion kulmat keskelle ja pane pullat paperivuokiin. Anna niiden nousta 40 minuuttia.
4 Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa pullat vispatulla munalla ja ripota pinnalle raesokeria. Paista 12-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku