Kari Aihisen grillattua broccolinia ja maapähkinävinegrettiä
Julkaistu
Broccolini eli varsiparsakaali on myös mahtava grilliherkku! Kari Aihisen ohjeessa broccolinit saavat parmesaanijuustokuorrutteen ja lisuke aateloidaan maapähkinävinegrettilla.
Grillattu broccolini
- 300 g broccolinia
- 1 ruukku lehtipersiljaa tai korianteria
- ½ chili
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- 50 g parmesanjuustoa
Maapähkinävinegretti
- 1 dl suolapähkinää
- 2 dl rypsiöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1-2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl kookoskermaa
Valmistusohje
Grillattu broccolini:
Grillaa broccolinit ja nosta lautaselle, mausta lehtipersiljalla/korianterilla, chilillä, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Raasta lopuksi päälle parmesanjuustoa.
Maapähkinävinegretti:
Yhdistä raaka-aineet. Tee vinegretti murskatuista suolapähkinöistä. Viimeistele annos kookoskermalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka