Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sushirullat sopivat mahtavasti kevään piknik-evääksi. Yhdessä yrttimajoneesidipin kanssa ne ovat vastustamattomia.

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • nippu rakuunaa
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 6 salaatinlehteä
  • 4 merilevälevyä

Yrttimajoneesidippi

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • nippu persiljaa
  • nippu kirveliä
  • nippu timjamia
  • 4 dl extra virgine oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuori ja raasta porkkanat ja lisää raasteeseen suolaa, joka kosteuttaa ja tiivistää raasteen. Purista ylimääräinen neste raasteesta ja mausta se rakuunalla ja pähkinärouheella.

Aseta merilevämatto sushimatolle ja levitä sen päälle salaatinlehtiä. Painele salaatin päälle porkkanaraastetta ja rullaa kiinni. Leikkaa pötköstä annospaloja ja tarjoa ne yrttimajoneesidipin kera.

Sekoita muna, sinappi, etikka ja sokeri keskenään. Silppua yrtit sekaan ja vatkaa öljy voimakkaasti joukkoon ohuena nauhana.

Tuoreimmat aiheesta

Sushi