Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi
Sushirullat sopivat mahtavasti kevään piknik-evääksi. Yhdessä yrttimajoneesidipin kanssa ne ovat vastustamattomia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 3 porkkanaa
- 1 tl suolaa
- nippu rakuunaa
- 1 dl cashew-pähkinöitä
- 6 salaatinlehteä
- 4 merilevälevyä
Yrttimajoneesidippi
- 1 kananmuna
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- nippu persiljaa
- nippu kirveliä
- nippu timjamia
- 4 dl extra virgine oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuori ja raasta porkkanat ja lisää raasteeseen suolaa, joka kosteuttaa ja tiivistää raasteen. Purista ylimääräinen neste raasteesta ja mausta se rakuunalla ja pähkinärouheella.
Aseta merilevämatto sushimatolle ja levitä sen päälle salaatinlehtiä. Painele salaatin päälle porkkanaraastetta ja rullaa kiinni. Leikkaa pötköstä annospaloja ja tarjoa ne yrttimajoneesidipin kera.
Sekoita muna, sinappi, etikka ja sokeri keskenään. Silppua yrtit sekaan ja vatkaa öljy voimakkaasti joukkoon ohuena nauhana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka