Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wokkivihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paras wokki syntyy perinteisessä wokkipannussa, mutta myös iso paistinpannu käy tarkoitukseen. Tarjoa wokki sellaisenaan tai lisukkeena. Riisiviinietikan voi korvata kuivalla sherryllä.

4 annosta

  • 100 g parsakaalia
  • 100 g kukkakaalia
  • 150 g minimaissia
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punasipuli
  • 10 herkkusientä
  • öljyä wokkaamiseen

Wokkikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 basilikanoksa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/4 tl maissitärkkelystä
  • ½ dl viinietikkaa
  • ½ dl kiinalaista soijakastiketta

Valmistusohje

1. Wokkikastike: Hienonna basilika. Sekoita hunaja, maissitärkkelys, riisiviinietikka ja soija. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja raastettu inkivääri. Mausta sambal oelek -tahnalla, basilikalla ja seesaminsiemenillä.

2. Puhdista vihannekset ja sienet ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Kuumenna wokissa öljyä ja wokkaa vihannekset omissa ryhmissään. Aloita niistä, joiden kypsyminen kestää pisimpään.

3. Pane kaikki ainekset wokkiin ja kaada päälle wokkikastike. Kuumenna ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviswokki