Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maukas ja hieman vanhanaikainen ruoka, ja se on valmisteltava edellisenä päivänä. Riimisuolattu, keitetty häränrinta saa nimittäin viettää yön jääkaapissa painon alla. Juuri ennen tarjoilua ruoka ei kuitenkaan enää vaadi paljoakaan aikaa.

Neljälle

  • 1 kg riimisuolattua häränrintaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 pala, n. 200 g, juuriselleriä
  • 1 pala, n. 200 g, lanttua
  • 1-2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 hyppysellinen kidesokeria
  • 1 pieni nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Laita häränrinta kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti ja keitä 2-3 tuntia kunnes se tuntuu hyvin keitetyltä. Anna jäähtyä ja levätä painon alla jääkaapissa yön yli.

2. Kuori porkkanat, juuriselleri ja lanttu ja suikaloi ne. Paista suikaleita hiljalleen teflonpannussa nokareessa kevyesti ruskistettua voita 3-4 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla, ripauksella sokeria sekä vastajauhetulla pippurilla.

3. Viipaloi häränrinta ohuiksi viipaleiksi ja ruskista 1 rkl voita kuumassa pannussa. Paista viipaleet nopeasti. Asettele ne lautaselle ruskistettujen juuresten kera. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta