Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera
Tämä on maukas ja hieman vanhanaikainen ruoka, ja se on valmisteltava edellisenä päivänä. Riimisuolattu, keitetty häränrinta saa nimittäin viettää yön jääkaapissa painon alla. Juuri ennen tarjoilua ruoka ei kuitenkaan enää vaadi paljoakaan aikaa.
Neljälle
- 1 kg riimisuolattua häränrintaa
- 3 porkkanaa
- 1 pala, n. 200 g, juuriselleriä
- 1 pala, n. 200 g, lanttua
- 1-2 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
- 1 hyppysellinen kidesokeria
- 1 pieni nippu persiljaa
Valmistusohje
1. Laita häränrinta kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti ja keitä 2-3 tuntia kunnes se tuntuu hyvin keitetyltä. Anna jäähtyä ja levätä painon alla jääkaapissa yön yli.
2. Kuori porkkanat, juuriselleri ja lanttu ja suikaloi ne. Paista suikaleita hiljalleen teflonpannussa nokareessa kevyesti ruskistettua voita 3-4 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla, ripauksella sokeria sekä vastajauhetulla pippurilla.
3. Viipaloi häränrinta ohuiksi viipaleiksi ja ruskista 1 rkl voita kuumassa pannussa. Paista viipaleet nopeasti. Asettele ne lautaselle ruskistettujen juuresten kera. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka