Paahdettu, riimisuolattu häränrinta kermassa keitetyn savoijinkaalin kera

Riimisuolattu häränrinta ja kermassa muhennettu kaali ovat kunnon kotiruokaa, mutta modernilla tavalla. Häränrinta on keitettävä päivää ennen ruoanlaittoa, ellet osta sitä valmiiksi keitettynä.

Neljälle

  • 1 kg vähärasvaista, riimisuolattua häränrintaa
  • 2 porkkanaa
  • 200 g juuriselleriä
  • voita paistamiseen
  • kokonaisia valkopippureita

Maustekimppu

  • 3 persiljanoksaa
  • 1 timjaminoksa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ lehtisellerinvarsi

Savoijinkaali

  • ½ savoijinkaalinpää
  • 4 dl kermaa
  • hiukan jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Keitetty häränrinta: Puhdista ja kuori porkkanat ja selleri ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Sido persilja, timjami, laakerinlehti ja lehtiselleri narulla maustekimpuksi. Laita porkkanat, selleri, maustekimppu ja valkopippurit lihan kera kattilaan ja täytä kiehuvan kuumalla vedellä niin että kaikki peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa, n. 2 tuntia. Ellet tarjoile lihaa heti, laita se painon alle omassa liemessään ja säilytä kylmässä. Näin se säilyy jopa viikon.

2. Kermassa keitetty savoijinkaali: Halkaise kaalinpuolikas, poista kova osa ja kuutioi loput. Laita kuutiot kattilaan ja keitä 5 minuuttia kerman kera. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.

3. Viipaloi häränrinta ja paahda viipaleet nopeasti voissa kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.