Paahdettu, riimisuolattu häränrinta kermassa keitetyn savoijinkaalin kera
Riimisuolattu häränrinta ja kermassa muhennettu kaali ovat kunnon kotiruokaa, mutta modernilla tavalla. Häränrinta on keitettävä päivää ennen ruoanlaittoa, ellet osta sitä valmiiksi keitettynä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg vähärasvaista, riimisuolattua häränrintaa
- 2 porkkanaa
- 200 g juuriselleriä
- voita paistamiseen
- kokonaisia valkopippureita
Maustekimppu
- 3 persiljanoksaa
- 1 timjaminoksa
- 1 laakerinlehti
- ½ lehtisellerinvarsi
Savoijinkaali
- ½ savoijinkaalinpää
- 4 dl kermaa
- hiukan jauhettua muskottipähkinää
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Keitetty häränrinta: Puhdista ja kuori porkkanat ja selleri ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Sido persilja, timjami, laakerinlehti ja lehtiselleri narulla maustekimpuksi. Laita porkkanat, selleri, maustekimppu ja valkopippurit lihan kera kattilaan ja täytä kiehuvan kuumalla vedellä niin että kaikki peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa, n. 2 tuntia. Ellet tarjoile lihaa heti, laita se painon alle omassa liemessään ja säilytä kylmässä. Näin se säilyy jopa viikon.
2. Kermassa keitetty savoijinkaali: Halkaise kaalinpuolikas, poista kova osa ja kuutioi loput. Laita kuutiot kattilaan ja keitä 5 minuuttia kerman kera. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
3. Viipaloi häränrinta ja paahda viipaleet nopeasti voissa kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku