Lampaankyljykset juurespyttipannun ja ruusukaalin kera

Kun lampaan kylkipalasta poistetaan pitkiä kylkiluita lukuun ottamatta kaikki muut luut, saadaan herkullisia kyljyksiä. Valitessasi lihaa voit pyytää neuvoa kaupan lihatiskiltä. Voit paistaa kyljykset pienissä erissä paistinpannulla, mutta mehevimmän lopputuloksen saat, kun kypsennät kylkipalan kokonaisena uunissa.

4 annosta

  • 1 lampaan kylkipala kokonaisena, 12 kyljystä
  • 8 perunaa
  • 1 iso porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 50 g lanttua
  • 1 pieni purjo
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 400 g ruusukaalia pakasteena
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihaan suola ja pippuri. Ruskista kauttaaltaan paistinpannulla. Jatka kypsennystä uunissa noin 20 minuuttia. anna vetäytyä alumiinifolioon käärittynä noin 15 minuuttia. Näin liha säilyy mehukkaana ja lämpö jakautuu tasaisesti.

2. Kuori ja kuutioi perunat, porkkana, selleri ja lanttu. Huuhtele ja suikaloi purjo. Kuullota juurekset voi-öljyseoksessa. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kun kypsennysaikaa on jäljellä viisi minuuttia, lisää purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä sulatettuja ruusukaaleja miedolla lämmöllä paistokasarissa, älä ruskista. Kaada joukkoon kerma ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes se saostuu.

3. Leikkaa liha kyljyksiksi. Tarjoa juurespyttipannun ja ruusukaalin kera. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja timjamia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.