Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia
Rinnan tulee jäähtyä painon alla, joten ruoanvalmistus vaatii aikaa. Vaihtele mielellään kasviksia ja juureksia oman makusi mukaan.
Kuudelle
- 1 ½ kg tuoretta häränrintaa luineen
- 1 ½ tl suolaa per litra vettä
- 7 kokonaista valkopippuria
- 2 neilikkaa
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 1 valkosipulinkynsi
- muutama persiljanoksa
- 1 porkkana
- 1 purjo
- 1 keltasipuli
- 30 g juuriselleriä
Kastike
- 3 dl lientä lihan keittämisestä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kermaa
- 100 g raastettua piparjuurta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- muutama tippa valkoviinietikkaa
- 1 maustemitta sokeria
Valmistusohje
1. Puhdista ja kuori porkkana, purjo, sipuli ja juuriselleri, paloittele ne pienemmiksi paloiksi. Laita huuhdottu häränrinta kattilaan ja lisää niin paljon vettä että liha peittyy. Nosta liha vedestä, suolaa vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Laita liha kiehuvaan veteen, kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti. Lisää mausteet, persiljanvarret ja vihannekset.
2. Keitä lihaa kunnes se tuntuu murealta, kun pistät sitä haarukalla, n. 2 tuntia. Nosta liha padasta ja poista luu. Säästä liemi ja siivilöi se. Laita vastakeitetty häränrinta painon alle vuokaan (laita lihan päälle leivinlauta ja paino) ja anna jäähtyä.
3. Sulata voi kastikkeeseen, sekoita siihen jauhot. Lisää 3 dl lientä, vähän kerrallaan. Lisää kerma. Raasta mukaan piparjuuri, mausta suolalla, pippurilla, muutamalla tipalla viinietikkaa ja ripauksella sokeria. Keitä kevyesti hieman sesongin tuoreita vihanneksia lopussa liemessä. Nosta vihannekset liemessä, lämmitä lopuksi härästä viipaloimiasi, ohuita siivuja liemessä. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä