Syksyinen sipulikeitto
Tämän keiton valmistamiseen kuluu tovi, mutta se on muuten helppo valmistaa ja maistuu todella maukkaalta kylmänä päivänä. Tarjoile alkuruokana tai lounaana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 isoa keltasipulia
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 l kasvislientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 4 vaaleaa leipäviipaletta
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuesti. Sulata voi paksupohjaisessa, uuninkestävässä padassa, lisää sipulit ja paista samalla sekoittaen kunnes sipulit ovat hieman ruskistuneet. Ripottele päälle jauhot ja anna myös jauhojen ruskistua hieman. Kaada mukaan liemi, mausta suolalla, pippurilla, laakerinlehdellä ja timjamilla ja anna keiton kiehua n. 30 minuuttia.
2. Raasta juusto. Lisää leipäviipaleet keiton päälle, ripottele päälle juustoraaste ja laita pata 275-asteiseen uuniin, pidä vain ylävastus päällä. Gratinoi kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa