Karitsankyljykset, palsternakkapyreetä ja puolukkavoi
Isää hemmotellaan isänpäivänä maistuvilla karitsankyljyksillä. Mausteeksi syntyy ihastuttavan kaunis puolukkainen maustevoi. Hurmaavan reseptin laati Nanna Rintala Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.
4 annosta
- 16 karitsankyljystä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- ½ dl öljyä
- 5 valkosipulinkynttä
- ½ dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (persiljaa, timjamia ja rosmariinia)
- öljyä/voita paistamiseen
Palsternakkapyree
- 600g palsternakkaa
- 100 g jauhoperunaa
- 5 dl maitoa
- 2 rkl voita
- 1/2 tl suolaa
Puolukkavoi
- 1 dl puolukkaa
- 100 g pehmeää voita
- ½ dl pekaanipähkinöitä
- 1 tl rosépippuria rouhittuna
Valmistusohje
Valmista ensin maustevoi sekoittamalla pehmeään voihin survotut puolukat, paahdetut ja rouhitut pähkinät sekä rosépippurit. Kääräise kelmuun tangoksi ja anna jähmettyä pakkasessa tai jääkaapissa. Leikkaa puolukkavoitangosta siivuja lampaankyljysten päälle.
Taputtele kyljykset kuiviksi. Suolaa ja pippuroi molemmin puolin. Lisää öljyn joukkoon kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, ja hienonnetut yrtit. Kaada marinadi kyljyksille ja anna maustua vähintään 1 tunti tai yön yli.
Paista keskikuumalla pannulla öljy-voiseoksessa haluttuun kypsyyteen 2–4 minuuttia per puoli.
Valmista palsternakkapyree. Kuori ja pilko palsternakat sekä peruna. Keitä ne kypsiksi maidossa hiljaisella tulella noin 20 minuuttia. Kaada maito talteen. Lisää voi ja soseuta sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää maitoa kunnes koostumus mieluinen. Mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka