Riistanmakuiset porsaankyljykset
Katajanmarjat ja mustaherukkahyytelö ovat tavallisia riistaruokien ainesosia. Tätä reseptiä voit myös käyttää villisiankyljyksille.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 porsaankyljystä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 250 g pakastettua ruusukaalia
Kastike
- 1 ½ rkl margariinia
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ naudanliemikuutio
- 1 ½ dl kermaa
- 1 maustemitta timjamia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1-2 rkl mustaherukkahyytelöä
- n. 2 rkl ranskankermaa
- ½-1 rkl murskattuja katajanmarjoja
Valmistusohje
1. Paista margariini ja jauhot kattilassa. Lisää vettä ja viiniä, murusta mukaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, lisää kerma. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Mausta mausteilla ja mustaherukkahyytelöllä sekä ripauksella katajanmarjoja. Lisää ranskankerma.
2. Keitä ruusukaalit suolavedessä, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta älä kypsennä niitä liikaa.
3. Suolaa ja pippuroi kyljykset ja paista niitä n. 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile kastikkeen ja ruusukaalin kera. Ripottele päälle murskattuja katajanmarjoja. Mustaherukkahyytelökin maistuu lisukkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku