Riistanmakuiset porsaankyljykset

Katajanmarjat ja mustaherukkahyytelö ovat tavallisia riistaruokien ainesosia. Tätä reseptiä voit myös käyttää villisiankyljyksille.

Neljälle

  • 4 porsaankyljystä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 250 g pakastettua ruusukaalia

Kastike

  • 1 ½ rkl margariinia
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ naudanliemikuutio
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1-2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • n. 2 rkl ranskankermaa
  • ½-1 rkl murskattuja katajanmarjoja

Valmistusohje

1. Paista margariini ja jauhot kattilassa. Lisää vettä ja viiniä, murusta mukaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, lisää kerma. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Mausta mausteilla ja mustaherukkahyytelöllä sekä ripauksella katajanmarjoja. Lisää ranskankerma.

2. Keitä ruusukaalit suolavedessä, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta älä kypsennä niitä liikaa.

3. Suolaa ja pippuroi kyljykset ja paista niitä n. 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile kastikkeen ja ruusukaalin kera. Ripottele päälle murskattuja katajanmarjoja. Mustaherukkahyytelökin maistuu lisukkeena.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.