Lihansyöjät: Poropaisti
Valmista maukasta poronpaistia. Tee kyytipojaksi katajanmarja-olutkastiketta ja juuresröstiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 1 kg poron sisäpaistia
- suolaa
Riistaliemi
- 1 kg poron luita
- 1 porkkana
- pala selleriä
- 1 sipuli
- rosmariinia
- timjamia
Katajanmarja-olutkastike
- 2 dl riistalientä
- 2 dl demi-glasea
- 4 cl giniä
- katajanmarjoja
- rosmariinia
- viinimarjahyytelöä
- balsamiviinietikkaa
- ½ dl kermaa
- (suolaa)
Juuresrösti
- 150 g naurista
- 150 g porkkanoita
- 150 g palsternakkaa
- 150 g perunaa
- timjamia
- suolaa
- 2 kananmunaa
- öljyä
Valmistusohje
Leikkaa paistin kalvot kevyin viilloin poikki ja suolaa lihojen pinnat. Anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia ja grillaa muutamia kertoja käännellen kunnes lihan sisälämpö on noin 55 astetta. Anna vetäytyä tovi ennen leikkaamista.
Paahda luut ja juurekset tummanruskeiksi ja keitä niitä runsaassa vedessä päivästä kolmeen päivään. Mausta liemi yrteillä ja voit lisätä aineksia kun niitä jää ruuanlaiton yhteydessä seuraavina päivinä. Siivilöi liemi ja keitä se kokoon maukkaaksi kastikepohjaksi. Jalosta erilaisiksi kastikkeiksi.
Liekitä katajanmarjoja ja rosmariinia ginillä ja kaada päälle riistalientä ja demi-glasea. Anna kiehua puoleen ja mausta viinimarjahyytelöllä ja etikalla. Lisää hiukan kermaa. Mausta suolalla ja suurusta kastiketta tarpeen mukaan.
Raasta kuoritut juurekset ja mausta ne suolalla ja timjamilla. Lisää kananmunat ja levitä raaste voideltuihin foliovuokiin. Kypsennä grillissä vajaan puolen tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"