Kahvikranssi
Pullapitko vähän erilaisin maustein: kookosta, mantelia ja appelsiinia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Yksi kranssi
- 3 dl maitoa
- 100 g voisulaa
- 30 g hiivaa
- 1 munankeltuainen
- ½ dl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
- n. 8 dl vehnäjauhoa
- 1 muna voiteluun
Täyte
- 40 g voita
- 3 rkl sokeria
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 karvasmanteli raastettuna
- 10 mantelia jauhettuna
- 2 tl appelsiinikuoriraastetta
- 1 munanvalkuainen
Valmistusohje
1. Sekoita maitoon kuuma voisula, odota, että seos on kädenlämpöistä ennen kuin liuotat hiivan siihen. Sekoita sen jälkeen joukkoon munankeltuainen, sokeri, suola ja vehnäjauho. Vaivaa joustavaksi taikinaksi. Anna nousta peitettynä 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Kauli siitä pitkulainen levy. Levitä sille pehmeä voi. Sekoita keskenään täytteen ainekset ja levitä täyte taikinalevylle.
3. Kääri taikina rullalle ja käännä se kranssiksi. Nosta leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja leikkaa viiltoja kranssin päällyspuoleen. Anna nousta 40 minuuttia. Penslaa vatkatulla munalla ja sirottele pinnalle vähän kookoshiutaleita. Paista kranssia 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku