KaRut Avokadorieskat puurosta

Ainekset

  • 1 uunipellillinen (n. 25 palaa)

Ainekset

  • 5 dl tähteeksi jäänyttä Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleista valmistettua puuroa
  • 1 dl guacamolea (tai avokadososetta, suolaa ja pippuria)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 muna
  • 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipä- tai Ohrajauhoja
  • 100 g appelsiinituorejuustoa
  • 2 rkl avokado- tai rypsiöljyä

Pinnalle

  • Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita

Valmistusohje

Käytä rieskaan esim. tähteeksi jäänyttä aamupuuroa.

Avokadososeen voi tehdä itse tai käyttää guacamolea

Mikäli et pidä mausteisesta rieskasta, käytä guacamolen tilalla omenasosetta

Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon guacamolea tai avokadososetta, jonka maustat pippureilla ja suolalla mieleiseksi tai käytä omenasosetta, jos haluat miedompaa rieskaa. Lisää myös sitruunamehu, muna, jauhot, appelsiinituorejuusto sekä hieman öljyä.

Levitä taikina uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla n. 25 min niin, että rieska saa hyvän värin. Leikkaa palasiksi. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai esim. guacamolen, appelsiinituorejuuston tai sitrusmarmeladin kera.

Vinkki: Kokeile myös muihin puuropohjiin, esim. Myllyn Paras Kaura- tai Neljän Viljan Hiutaleista valmistettuun puuroon.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!