Mainos

Tähteeksi jääneestä puurosta voi valmistaa vaikkapa herkullisia porkkanarieskoja. Porkkanarieskaan käytetään ruispohjaista puuroa, esimerkiksi tähteeksi jäänyttä aamupuuroa, jolloin rieskaan saadaan herkullinen rukiin maku. Porkkanaraaste tuo mehevyyttä ja makua rieskoihin. Rieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

uunipellillinen, n. 20 palaa

  • 5 dl tähteeksi jäänyttä Myllyn Paras Ruishiutaleista tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleista valmistettua puuroa
  • 1 tlk kermaviiliä (2 dl)
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 muna
  • 2 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • (1 rkl siirappia)
  • 2-3 rkl voisulaa

Valmistusohje

Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon muut reseptin aineet.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20–25 min. Leikkaa uunista ottamisen jälkeen haluamasi kokoisiksi neliöiksi. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!