Herkullisin mansikkapiiras

Tämä on aito ranskalainen tarte, pohjalla itse tehtyä vaniljakreemiä ja päällä tiivis kerros kesän maukkaita mansikoita tai vadelmia.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Taikina

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 1 munankeltuainen

Vaniljakreemi

  • 3 dl ohutta kermaa
  • 3 rkl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 munankeltuaista

Marjatäyte

  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi voi, jauhot ja sokeri taikinaksi, työstä mukaan keltuainen. Laita kylmään 1 tunniksi.

2. Sekoita vaniljakreemin ainekset kattilassa. Kuumenna sakeaksi samalla vatkaten. Anna jäähtyä.

3. Ota esiin matala piirasvuoka. Kaulitse taikina ja vuoraa vuoka sillä. Pistele pohja ja paista piiraskuori kypsäksi uunissa, n. 20 minuuttia.

4. Täytä piiraskuori vaniljakreemillä, asettele kreemiin mansikanpuolikkaita.

Parhaat ruokaohjelmat