Herkullisin mansikkapiiras
Tämä on aito ranskalainen tarte, pohjalla itse tehtyä vaniljakreemiä ja päällä tiivis kerros kesän maukkaita mansikoita tai vadelmia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Taikina
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kidesokeria
- 100 g voita
- 1 munankeltuainen
Vaniljakreemi
- 3 dl ohutta kermaa
- 3 rkl kidesokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 munankeltuaista
Marjatäyte
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi voi, jauhot ja sokeri taikinaksi, työstä mukaan keltuainen. Laita kylmään 1 tunniksi.
2. Sekoita vaniljakreemin ainekset kattilassa. Kuumenna sakeaksi samalla vatkaten. Anna jäähtyä.
3. Ota esiin matala piirasvuoka. Kaulitse taikina ja vuoraa vuoka sillä. Pistele pohja ja paista piiraskuori kypsäksi uunissa, n. 20 minuuttia.
4. Täytä piiraskuori vaniljakreemillä, asettele kreemiin mansikanpuolikkaita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"