Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kasakkakeitto ja toast skagen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

14.1.

Kasakkakeitto

  • 1 kiinankaali
  • 1 keltasipuli
  • 100 g possunkylkeä tai pekonia
  • 5 dl kanalientä
  • 100 g smetanaa
  • suolaa
  • lehtipersiljaa
  • mustapippuria
  • sitruunaa

Toast skagen

  • 100 g käsin kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl majoneesia
  • 1 kananmuna
  • 2 siivua vaaleata leipää
  • 1 punasipuli
  • tilliä
  • sitruunaa
  • voita,
  • valkoviinietikkaa
  • mustapippuria, suolaa, sokeria
  • sinappia
  • minisalaatteja (esim. krassia, herneenversoja)
  • mätiä

Valmistusohje

Kasakkakeitto:

Leikkaa liha tai pekoni pieniksi paloiksi. Laita kattilaan ja kuullota vähän aikaan. Kuori sipulit ja pilko pieniksi. Lisää pekonin joukkoon.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

Lisää kanaliemi ja anna hautua, kunnes lientä on 2/3 osaa jäljellä.

Leikkaa kiinankaali hienoksi ja lisää edelliseen. Hienonna persilja ja lisää keiton joukkoon. Lisää viimeisenä smetana.

Toast Skagen:

Sekoita majoneesin joukkoon mausteet ja katkaravut. Tarkista maku.

Keitä kananmunaa seitsemän minuuttia ja jäähdytä. Kuori kananmuna ja hienonna.

Paista vaaleat leipäviipaleet voissa kauniin ruskeaksi.

Kuori punasipuli ja leikkaa siitä ohuita lastuja. Mausta suolalla, sokerilla sekä valkoviinietikalla.

Tarjoile annos salaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto