Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mintun makuinen lammaskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Minttu ja oliiviöljy sopivat hyvin lampaan kumppaniksi. Ruokaisuutta keittoon antavat nuudelit. Nälkäisinkin ruokailija saa varmasti vatsansa täyteen. Tarjoa lisäksi leipää.

4 annosta

  • 700 g luutonta, vähärasvaista lampaanlihaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 l vettä
  • 70 g nuudeleita
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1½ sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa liha ½ cm kuutioiksi. Kuumenna padassa öljy ja ruskista lihapaloja ja sipulia noin viisi minuuttia koko ajan sekoittaen.

2. Lisää tomaattipyree, suola, paprikajauhe ja vesi. Kiehauta ja hauduta tunti. Lisää nuudelit ja keitä pehmeiksi.

3. Hienonna minttu ja purista sitruunoista mehu. Mausta keitto hienonnetulla mintulla ja sitruunamehulla juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto